Over Ons

Ontstaan en filosofie

Annemieke van Meel

Mijn naam is Annemieke van Meel-Troost. Ik ben getrouwd, moeder van twee kinderen en ik ben oma van een prachtige kleindochter. Na een lange periode in mijn leven gewerkt te hebben in de zorg kwam er een moment waarop het zorgen voor de ander, op de manier die ik gewend was, niet meer kon. Eigenlijk was het zo dat ik hierdoor mijn ontslag kreeg in de zorg en wat moest ik toen gaan doen?

Ik kon bij de pakken neer gaan zitten, wat ik overigens best even heb gedaan. Of ik kon gaan kijken naar de mogelijkheden die er nog waren.

Mijn verhaal in een notendop want het alleen maar willen zorgen voor de ander kwam natuurlijk ergens vandaan. Dus het werd tijd om mezelf niet alleen te troosten maar er ook wat beweging in te gaan zetten. Maar wat dan en hoe?????

Ik ben in 2015 begonnen met mijn bedrijf Nirvanacoachingcenter (nog een stukje zorgen voor de ander). Maar ook ben ik in 2014 aan een HBO opleiding transformatietherapeut begonnen. Een opleiding waarin je diepgaande processen aangaat om jezelf te transformeren, je persoonlijke ontwikkeling een boost te geven, je trauma’s te doorleven, je overtuigingen te herkennen en los te laten, bewustwording en nog heel veel meer. Wat heb ik veel van mezelf mogen ontdekken en wat heb ik mezelf zien transformeren. Ik weet nu, uit ervaring, dat het mogelijk is om te kunnen transformeren als je iemand naast je hebt staan die dit, in een veilige omgeving, kan begeleiden. Mijn reis naar wie ik nu ben. En waar altijd beweging zal zijn.

Ik ben in 2017 afgestudeerd als transformatietherapeut aan de NEM Academy in Breda. Vanaf 1 januari 2018 zal, naast NirvanaCoachingCenter, mijn praktijk Trowaves van start gaan. 

De naam Trowaves is ontstaan uit de eerste 3 letters van mijn meisjesnaam TROost en het woord WAVES. Waves staat voor golven en beweging, het op-en neer gaan, het vasthouden en loslaten en het geven en nemen.

Mijn leven dat voor- en tegenspoed gekend heeft, maar waar ik nu mooie stappen in heb durven nemen. Hier uitgekomen als een krachtige vrouw die weet en voelt dat troost alleen niet genoeg is. Er is altijd weer beweging en dat is nodig om weer verder te kunnen groeien.

Ik wil met Trowaves graag jouw steuntje in de rug zijn bij die beweging.

Aanbevelingen